Det fjerde blogindlæg af sin slags i serien om topproducenterne er om Lenovo. Lær producenten bag én af verdens mest populære computere til erhvervsfolk bedre at kende ved at læse indlægget.

Lenovo er en multinationalt teknologivirksomhed med hovedkvarter i Beijing, Kina og Morrisville, North Carolina, USA. De designer, udvikler, producerer og sælger mange forskellige typer af teknologisk udstyr: Computere, Work Stations, servere, IT management software og Storage udstyr er blot nogle få af deres produkter.

Lenovo blev oprindeligt grundlagt under navnet “Legend” i 1984 i Beijing af forskere fra et videnskabsakademi. De startede som distributør til pc’er til IBM, HP og AST (en taiwanesisk pc-producent) i Kina.

Ny legende

De besluttede i 2003, at det var på tide at ekspandere til det internationale marked. Derfor valgte de at opgive deres tidligere engelske navn, Legend, og deres kinesiske navn, Liánxiǎng (聯想), som betyder “association” eller “connected thinking”. De ændrede deres navn til “Lenovo” ─ en blanding af “Le”, fra Legend og “novo”, latin for “ny”.
Lenovo er den største computervirksomhed i Kina og den tredjestørste computervirksomhed i verden. De er til stede i mere end 60 lande, og de sælger deres produkter til mere end 160 lande. Med 8 forskningscentre og 3 operationelle centre rundt om i verden bidrager de med en masse innovative løsninger til den tekniske verden.

Lenovo købte IBM’s pc-virksomhed i 2005 og de besluttede senere også at købe deres Intel-baserede servervirksomhed i 2014.
Den meget populære “business computer”, Lenovo Thinkpad, blev 25 år i 2017. Det er stadig op til denne dag i dag en af ​​de mest populære computermodeller til forretningsfolk og erhvervslivet rundt om i hele verden.

Lenovo er et af de brands, der for alvor har formået at slå sig igennem hos de danske virksomheder. Særligt deres ThinkPad-serie er meget udbredt herhjemme, ligesom den er i det meste af Europa og USA. Det er også af mærket Lenovo, at vi køber flest brugte computere. Det er dog ikke kun computere vi køber. Vi køber også brugte Lenovo servere af virksomheder i hele Danmark.

Har din virksomhed noget brugt Lenovo hardware stående, eller overvejer I at udskifte noget udstyr, der er i brug? Lad være med at smide det ud, uden at få en pris på det fra os. Der kan være mange penge at hente, hvis udstyret stadig kan tænde.

Læs også vores blogindlæg om producenten Hitachi Vantara.

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J