Kontakt brugt-it.dk

Bæredygtighedsprofil

På denne side kan læse vores bæredygtighedsprofil og lære om elektronikaffald (også kaldet E-waste) og it-branchens hårde indvirkning på miljøet. Du kan også læse om, hvordan vi, sammen, kan gøre indvirkningen på miljøet mindre til fordel for os alle. Ved genanvendelse af IT-udstyr bidrager vi netop til bestræbelserne på at gøre denne indvirkning mindre. Det er nemlig i produktionen af elektronikprodukter, hvor den største indvirkning kan findes.

 

Hvad er elektronikaffald?

Elektronikaffald er meget mere end bare gamle og ødelagte mobiler og bærbare computere. Elektronikaffald er faktisk ethvert stykke elektronik, der ikke længere er ønsket og dermed også overflødig – uanset om det stadig fungerer eller ej. Det kan være det indholdsmæssigt er forældet, og at det derfor er blevet udskiftet med en nyere model. TV, VHS- og DVD-afspillere, printere, faxmaskiner, computere, skærme, tablets er blandt de mange forskellige elektronikprodukter, der kategoriseres som elektronikaffald, når de ikke længere er ønskede.

Elektronikaffald

6 korte fakta om elektronikaffald

  1. Det er kun mellem 15-20 procent af alt elektronikaffald, der genbruges.
  2. Mængden af elektronikaffald på verdensplan forventes at stige med 8 procent om året.
  3. Der bruges 240 kg fossilt brændsel, 21,7 kg. Kemikalier og 1,5 tons vand til fremstilling af én computer og skærm.
  4. Elektronikaffald indeholder ofte farlige stoffer, som kan påvirke miljøet negativt.
  5. Meget af det der i dag bliver markeret som elektronikaffald er slet ikke affald. Det er ofte udstyr, der kan genbruges som hele systemer eller reservedele. Eller det kan genbruges til materialegenvinding.
  6. 20 – 50 millioner tons elektronikaffald produceres hvert år på verdensplan.

 

Miljøvenlig pakning

Vi sender dagligt rigtig mange pakker ud til virksomheder i hele norden. Derfor går vi meget op i, at vores pakkemateriale er miljøvenligt og nedbrydeligt. Vi bruger blandt andet puder lavet af genbrugspap som pakkefyld, for at undgå at pakkerne bliver skadet under transport.

Miljøvenligpakning

 

Har du spørgsmål omkring vores bæredygtighedsprofil, er du meget velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular eller på tlf. 7171 4040.

Referencer

www.thebalance.com/e-waste-recycling-facts-and-figures-2878189
www.electronicstakeback.com/wp-content/uploads/Facts_and_Figures_on_EWaste_and_Recycling.pdf
www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-e-waste
www.un.org/esa/dsd/resources/res_pdfs/publications/trends/trends_Chemicals_mining_transport_waste/ch4_waste_management.pdf

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J