Vi tester altid alle de harddiske vi modtager, for at sikre os, at der ikke er fejl på dem. Det betyder at vi altid er sikre på, at vi ikke har noget udstyr på lager, som er i stykker. Men hvordan tester vi harddiskene?

 

it-sikkerhed

 

Vi bruger ikke et specifikt system fra mærkevareproducenter til at lave vores test. Vi indsætter diskene i en drevhylde, som derefter er koblet til en server, der kører Linux med SmartMonTools installeret. Hvorfor gør vi det? Fordi det betyder, at vi kan læse de rå data og dermed vurdere drevets faktiske helbred. Disse rå data indikerer også, om et drev muligvis snart svigter. Dette kaldes S.M.A.R.T-test (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)

 

Hvordan bestemmer vi, om en harddisk er god eller dårlig?

Vi følger normalt BackBlace’s måde at afgøre, om et drev er godt eller dårligt – kombineret med en vis fornuft da vi har at gøre med brugt hardware.

Du kan læse deres analyse her:
Hard Drive SMART Stats
Hvad SMART-statistikker fortæller os om helbreddet på en harddisk

Hvis vi modtager en masse SUN harddiske, bruger vi ikke et SUN system til at teste dem. Hvis vi modtager IBM harddiske, bruger vi ikke et IBM system til at teste dem, og hvis vi modtager nogle HP harddiske, bruger vi heller ikke et HP system.

Vi har observeret, at nogle HP systemer laver en kort S.M.A.R.T test, når en harddisk sættes i. Det betyder, at det i de fleste tilfælde kan opdage, om en harddisk fejler eller ej. Men det er ikke en perfekt indikator, da en kort S.M.A.R.T-test er, som navnet antyder, kort, hvor en lang test vil lave en fuld skrivetest på drevet. Derfor holder vi os til at lave en komplet S.M.A.R.T test, uanset hvilket mærke vi tester. Hvis vi tester SUN harddiske i et SUN system, der ikke ser på S.M.A.R.T-data, kan man risikere at indsætte en gammel harddisk, der fejler, uden at systemet vil vide det. Det betyder, at en harddisk, der vises som en ‘sund’ harddisk, kan i virkeligheden være ved at ‘dø’.

Vi udfører altid denne test, fordi mange storage systemer er kendt for ikke at udføre nogen form for S.M.A.R.T test. Det betyder at systemet starter med ikke at have nogle brugsdata på den indsatte harddisk, og skal derfor til selv at indsamle denne information ved at bruge harddisken. Imens at systemet indsamler denne information ved at bruge harddisken kan den ”dø” ud af det blå. Vores motto er derfor at en virkende harddisk ikke nødvendigvis er en harddisk man bør stole på, og det er de rå S.M.A.R.T data der kan fortælle os om vi stoler på en harddisk eller ej. På denne måde kan vi undgå mange reklamationer, da vores kunder stoler på os, og forventer gode sunde harddiske.

Ved at udføre S.M.A.R.T test hver gang sikrer vi, at vi sender gode kvalitets harddiske til vores kunder!

Har du spørgsmål til vores testproces, er du velkommen til at kontakte os. Hvis du har et specielt krav til tests, kan vi også lave nogle tilpasninger, så det passer til dine behov.

Læs også vores blogindlæg: Hvad er en CPU?

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J