Dette blogindlæg er det første af sin slags i vores serie om topproducenterne. Læs indlægget, og lær IBM lidt bedre at kende. Måske du lærer noget, du ikke vidste i forvejen.

IBM (International Business Machines Corporation) er en multinational teknologi og konsulentvirksomhed, og er ét af de mest udbredte og populære mærker inden for IT-branchen. De leverer IT-serviceydelser og sælger hardware- og software-produkter.

IBM blev grundlagt i 1911 af Ranlett Flint og Thomas Watson i en lille by i Endicott, USA. Det gør det til én af de ældste teknologivirksomheder i verden. Det hed oprindeligt “CTR” (Computing Tabulation Recording Corporation), og først i 1924 ændrede det navn til IBM.

Det var i årene efter anden verdenskrig, og særligt i starten af den kolde krig, at IBM valgte at satse på udvikling af computere. Det var en udvikling som Thomas J. Watson, Jr. gennemtrumfede trods modstand fra store dele af virksomheden. Resultatet blev, at IBM annoncerede sin første kommercielle computer, IBM 701, den 29. april 1952.

IBM lavede en af de mest solgte computere, ThinkPad-serien. I 2005 solgte IBM deres “PC Company Division” til Lenovo, som i dag fortsat laver ThinkPad bærbare computere.

Mere end bare en computer virksomhed

IBM’s forretningsområde begrænser sig i dag ikke kun til computere. De er et alsidig teknologi virksomhed, og en af de bedste servere, du i dag kan få, er en IBM server – også selvom det er en brugt IBM server. De er nemlig kendt for at holde i mange år, da de nemt kan opgraderes.

I dag er IBM en stor global virksomhed med mere end 375.000 medarbejdere i hele verden. IBM er også en af de mest innovative teknologi virksomheder i verden, og de har hele 12 research centre. IBM er en af forgængerne inden for kunstig intelligens, hvor de har bidraget med forskning og viden gennem det seneste årti. Et eksempel på deres udvikling inden for kunstig intelligens er “Watson” – et computersystem. Watson var udviklet til at besvare spørgsmål i Jeopardy! I 2011 dystede Watson mod to tidligere “all-time” vindere. Watson vandt.

IBM har været et populært mærke de seneste mange årtier, og den tendens ser ikke ud til at gå over lige foreløbig. Hvis du har noget brugt server hardware af mærket IBM, der står og fylder, giver vi gerne en pris på det – kontakt os her.

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J