Hvorfor er sikker datasletning egentlig så vigtig? Hvad kan der ske? Læs dette blogindlæg, og få svar på, hvorfor det er en god ide at sikre grundig datasletning, når virksomhedens IT-udstyr skal udfases.

It-sikkerhed

 

Et godt eksempel på hvorfor datasletning er en rigtig god idé, finder vi i NASA. I 2010 solgte de brugt IT-udstyr fra nogle af deres tidligere raketprogrammer. Problemet var bare, at de havde ikke sørget for, at alle de fortrolige data, som var på udstyret, blev slettet. De var derfor tilgængelige for udstyrets købere. Det blev selvfølgelig en større katastrofe, der fik massiv medieomtale.

The Royal Bank of Scotland er et andet eksempel på en stor virksomhed, der fik en tur i den store mediemølle, da en medarbejder i 2008 solgte en brugt arbejdscomputer på internettet største auktionshus: eBay. Han tænkte ikke lige over, at millioner af bankoverførsler, kontoudskrifter og signaturer var lagret på computerens harddisk. Medarbejderen var heldig med, at køberen af den brugte computere var en ærlig person, som henvendte sig til banken i stedet for at sælge dataene på det sorte marked.

Det er derfor en rigtig god idé at sørge for, at alle virksomhedens forretningskritiske data bliver slettet – HELT slettet. Også selvom udstyret måske bare skal til skrot. I lande som Nigeria og Ghana findes gigantiske bunker af elektronikaffald fra bl.a. offentlige og private virksomheder i Danmark. Her lever kriminelle lykkejægere af at gå på jagt efter værdifuldt data på brugte harddiske.

Sørg for at få en Certificeret Datasletning – for en sikkerheds skyld

En almindelig filformatering er ikke helt tilstrækkelig, for dataene kan nemlig sagtens gendannes med gendannelsessoftware. Derfor er det en rigtig god idé at få hjælp fra en af de mange virksomheder, der specialiserer sig inden for datasletning af IT-udstyr. Sørg for at få en certificeret rapport over datasletningen. På den måde er du 100% sikker på, at dataene er slettet, og du undgår derfor samme oplevelse som National Health Service (Storbritanniens pendant til Sundhedsstyrelsen). De lavede en samarbejdsaftale med en virksomhed angående datasletning. Trods aftalen fandt man personlige informationer på mere end 3000 patienter behandlet af NHS på computere solgt på eBay. De fik en bøde på £200.000 (1.8 millioner danske kroner på daværende tidspunkt).

Er det svært at sikre datasletning?

Nej. Faktisk ikke. Det er i virkeligheden ret enkelt at sørge for, at alt data er slettet på en harddisk. Det kræver bare, at man har det rigtige software til det. Vi bruger derfor sletteværktøjet Certus Software, som genererer en certificeret rapport efter sletningen. Vi har ca. 20 enheder til datasletning om dagen i vores egen in-house slettestation, som vi lige har opgraderet for at få kapacitet til endnu flere.

Så hvordan vil du sikre, at din virksomheds data bliver helt slettet? Smadre harddisken med en hammer og smide den til skrot, eller sende den til en certificeret datasletter og være med til at genbruge IT-udstyr?

Læs også vores blogindlæg om, hvorfor genbrug af IT-udstyr er en rigtig god idé, og hvor meget produktionen af elektronik belaster miljøet.

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J