Cloud server, cloud hosting og cloud computing. Alle steder inden for IT indgår ordet “cloud” efterhånden, men hvad er det nu lige, det er? Og er det noget for alle? 

it-sikkerhed

Cloud computing er en fællesbetegenelse for alt, der har med “skyen” (cloud) at gøre. Det handler om, at din server, dit styresystem, dine data og dine software lægges på et hostingcenter ude af huset. Det er altså ikke fysisk på samme adresse, som din virksomhed. Hvis du tidligere har haft f.eks. din hjemmeside liggende på din egen server, så er ‘cloud’ det alternativ, hvor den nu ligger på en eller flere servere i et datacenter, som du kan tilgå via din computer.

 

Er cloud computing en fordel?

Ja, for rigtig mange er det en stor fordel rent økonomisk. Fordelen ligger særligt i, at du som virksomhedsejer ikke længere skal bruge ressourcer på at vedligeholde en server, og du skal ikke investere i mere hardware, når diskstørrelsen bliver for lille eller trænger til udskiftning. Du skal heller ikke investere i nyt udstyr, når der bliver større sikkerhedskrav, som der med tiden ofte bliver.
Den helt store økonomiske gevinst findes, hvis du skifter fra egen server til en server “ude i byen”. Du vil i den forbindelse stå med en overflødig server og nogle harddisks, som formentligt ikke fejler noget, men som du ikke længere skal bruge i din virksomhed. Det er dumt at smide det ud, da det kan være mange penge værd. Hos Brugt-it lever vi af at købe brugt it-udstyr af virksomheder, og vi har købt rigtig mange brugte servere af virksomheder, der skifter til cloud løsninger. Det er dog ikke kun bruge servere, vi køber. Vi køber også brugte storage systemer, brugt netværksudstyr og mange andre typer brugt it-udstyr,

Hvis man ser på det ud fra et sikkerhedsperspektiv, kan det også være en stor fordel, da datacentre har meget skærpet sikkerhedskrav og -procedurer. Datacentre har datasikkerhed som øverste prioritet, og derfor er det ofte dem, der investerer i det bedste it-sikkerhedsværn. Dermed er din virksomheds data ofte bedre beskyttet, hvilket er i god tråd med persondataforordningen.

 

Sørg for god internetforbindelse

Ved cloud-løsningen er du helt afhængig af internetforbindelsen og båndbredden. Du bør derfor sørge for redundans i din internetforbindelse og med fordel teste alle dine applikationer over forbindelsen.

Cloud-tjenesterne er for alvor kommet for at blive, og flere og flere virksomheder udfaser deres eget hardware fra deres serverrum.

Læs også vores blogindlæg: Hvad er en CPU?

OBS. Vi handler ikke med private

KONTAKT INFO
Tlf: 7171 4040
info@brugt-it.dk

Info om cookies

CVR NUMMER
32783643

ADRESSE
brugt-it
Jellingvej 26
9230 Svenstrup J